Berdimuhamedov'a "Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü" verildi


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü verildi. Türk dünyasının zengin kültür mirasının öğrenilmesi, yaygınlaştırılması, halkların manevi ve kültürel yakınlaşmalarına önemli katkılarından dolayı Berdimuhamedov'a Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü törenle takdim edildi.

Türkmen lider Berdimuhamedov'a ödülü TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov takdim etti. Kaseinov, Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmasında, Türk halklarının arasındaki kültürel bağların daha da sağlamlaştırılmasına, dostluk ve kültürel münasebetlerin güçlendirilmesi için yapılan ortak faaliyetlere verdiği destekten dolayı Türkmen lidere teşekkür etti.

Genel Sekreter ayrıca, "2015 Merv - Türk dünyası kültür başkenti yılı" kapsamında çok sayıda konferanslar, sergiler ve diğer kültürel etkinliklerin yapıldığını belirtti. Türkmenistan'ın Türk dünyasındaki halkların daha da kaynaşmasına yaptığı anlamlı katkılardan dolayı Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a üstün hizmet ödülünün verilmesini kararlaştırdıklarını ifade etti.

Berdimuhamedov, ödülün kendi adından bağımsız ve tarafsız Türkmenistan'a hem de Türkmen halkına verildiğini söyledi. Türkmenistan'ın Türk halklarının arasındaki kültürel münasebetlerin güçlendirilmesi için önemli katkılarının olduğunu belirten Berdimuhamedov, bunu gelecekte de devam ettirmek istediklerini kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Berdimuhamedov'a "Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü"... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER