Berdimuhamedov: Yolsuzluğa karışan hiç kimse affedilmeyecek


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında yolsuzluk ve rüşvet konuları değerlendirildi. Berdimuhamedov, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, kanunlar çerçevesinde yolsuzluk ve rüşveti önlemek için her türlü önlemi alacaklarını kaydetti. Türkmen lider ayrıca, bütün ülke yetkililerine seslenerek, yolsuzluk ve rüşvete karışan kim olursa olsun affedilmeyeceğinin altını çizdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında Türkmenistan Başsavcısı A. Hallıyev, ülkenin Lebap eyaletinde yapılan çalışmaları doğrultusunda bilgi verdi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, savcılığın bilgileri doğrultusunda, Lebap eyaletinin Sayat ilçe kaymakamının pamuk hasadı döneminde yanlış bilgi vermek ve yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle görevden alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Türkmen lider ayrıca, bu ilçenin savcısının da görevden alındığını ifade etti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu nedenle toplantıda bulunan bütün yetkililere seslenerek, rüşvet ve yolsuzluğa karşı kanunlar çerçevesinde bütün önlemlerin alınacağını ve bu olaylara karışan yetkililerin de affedilmeyeceğini kaydetti.

Türkmenistan'da geçen sene ilk defa yolsuzlukla mücadele yasası yürürlüğe girmişti. Yeni yasa yolsuzluk ile mücadelenin temel ilkelerini içeriyor ve yolsuzluğa karşı yasal ve kurumsal çerçevede mücadele yollarını belirliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Berdimuhamedov: Yolsuzluğa karışan hiç kimse affedilmeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER