Berkin Elvan'ın ölümünü protesto davası başladı


11 Mart 2015'te, Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle yaptıkları gösteriler sonrası hakkında dava açılan 22 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz 11 sanık, sanık avukatları ve izleyiciler katıldı. İfadesi alınan sanıklar atılı suçu kabul etmediklerini belittiler. Savunmaları alınmayan sanıkların savunmalarının alınmasını karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin 2013'te Gezi Parkı Olayları sırasında ölen Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdikleri eylemde kamuya açık yerde barikat kurarak yolu trafiğe kapattıkları kaydedildi. Eylem sırasında çeşitli cisimlerle, havai fişekle ve molotofla olay yerinde bulunan güvenlik güçleri ile TOMA'lara saldırıldığının ifade edildiği iddianamede 22 sanık hakkında kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmadıkları gerekçesi ile dava açıldı.

Yine aynı gün Ankara yapılan bir başka gösteride ise 13 kişi hakkında dava açılmıştı. protesto-davasi-basladi-1938942.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Berkin Elvan'ın ölümünü protesto davası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER