Berlin'de iki mahkûm aylardır kayıp


Almanya'nın başkenti Berlin'de Tegel'de bulunan bir hapishaneden iki mahkûm kaçtı. Mahkûmlar Andreas R. ve Timo F.'den 31 Temmuz'dan beri haber alınamıyor.

Hapishane yönetimi tarafından yapılan açıklamada mahkûmların hafifletilmiş ceza infaz şartlarına tabi olduğu ifade edildi. Hafifletilmiş ceza şartlarında mahkûmlar serbest bir şekilde dışarıya çıkıp gezebildiklerine dikkat çekilirken, hapishane yönetimi mahkûmların toplum için tehdit teşkil etmediklerini savundu.

Mahkûmlar hakkında acil arama kararı çıkartan Berlin Adalet Senatörlüğü ie olaya ilişkin bilgileri hapishane yönetiminden daha bugün aldığına dikkat çekti.

Bild gazetesi mahkûm Timo F.'nin büyük çapta dolandırıcılıktan 2020 yılana kadar hapis cezası aldığını duyurdu. Ayrıca yapılan araştırmalarda Timo F.'nin redaktör olarak "Lichtblick" adlı hapishane dergisinde görev yaptığına da dikkat çekildi. Adalet Senatörlüğü olaya ilişkin ayrıntıları inceleceğini belirtti. "Lichtblick" adlı hapishane dergisi yaklaşık 48 yıldır Almanya'da hapishanedeki günlük yaşamdan mahkûmları bilgilendiriyor. Dergi, senede en az 4 kere basılarak yaklaşık 8 bin 500 mahkûma dağıtılıyor. Dergi Almanya'nın en çok tirajı olan hapishane dergisi. CİHAN
<< Önceki Haber Berlin'de iki mahkûm aylardır kayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER