Mültecilerin dini inançlarına göre farklı yerlerde ağırlanması talebi


Almanya'da önceki gün Kassel-Calden mülteci yurdunda çıkan kavgada 14 kişi yaralandı. Polis tarafından yapılan açıklamada pazar günü öğlen küçük atışmalarla başlayan kavga akşam saatlerinde sopaların yanı sıra bıçakların çekilmesiyle büyüdü. Bazı mülteciler yanlarında getirdikleri biber gazından püskürtünce nefes almakta güçlük çekenler oldu.

Polis kavgayı zorlukla bastırırken uygulanan şiddetten içinde çocukların ve polislerinde bulunduğu 14 kişi yaralandı. Polisin verdiği bilgiye göre saatlerce süren çatışmaya birçok milletten yüzlerce kişi dahil oldu. Edinilen bilgilere göre bu mülteci yurdunda 20 ülkeden bin 500 kadar mülteci kalıyor.

Aynı yurtta daha öncede onlarca mülteci birbirine girmiş ve 60 kadar mülteci yaralanmıştı. O kavgada da yine biber gazı kullanan kavgacılar birbirlerine zarar vermişlerdi. İki gün evvelde Leipzig fuar salonunda kalan Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler kavga etmişler başta Alman Kızıl Haç (DRK) görevlilerini olmak üzere çok sayıda görevliyi zor durumda bırakmışlardı. Kavgadan kaçarken görevli bir bayan yaralanmıştı.

Mültecilerin kendi aralarındaki bu kavgaların ilk olmadığını ve son da olmayacağını düşünen Alman Polis Sendikası (GdP) çözüm olarak mülteciler yerleştirilirken dini inançlarına göre sınıflandırılarak yerleştirilmelerini istiyor. GdP başkan yardımcısı Jörg Radek "Şiddet patlamasını engellemek için her şeyi yapmamız gerekiyor. Bunun için inanca göre yerleştirilmenin de akıllıca olacağını düşünüyorum." dedi. Radek 750 kişinin kalacağı yerde 4 bin kişinin barındırılması durumunda en ufak ihtiyaçta dahi şiddet patlamasının önüne geçilemeyeceğini belirterek barınakların daha sıkı korunması gerektiğine işaret etti. Buraların korunması için özel güvenlik şirketlerinin görevlendirilerek polisin rahatlatılması gerektiğininde altını çizdi.

Radek son olarak güvenlik personelinin kültürlerarası bilgiye de sahip olması gerektiğini vurguladı. Yurtlarda farklı kültürlerden insanların farklı davranmasını anlamayan güvenlik personelinin burada nöbet tutmasının buraların güvenliği için yetersiz olacağının dillendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mültecilerin dini inançlarına göre farklı yerlerde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER