Beşiktaş, Çanakkale'de şehit olan 22 futbolcusu için anıt yapmak istiyor


Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı makamında ziyaret eden Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Başkanı Fikret Orman, Çanakkale Savaşı'Nda şehit olan 22 futbolcuları için anıt yapmak istediklerini söyledi.

Bazı programlara katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Fikret Orman, ilk olarak Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Orhan Dom da bulundu.

Burada bir açıklama yapan Orman, Çanakkale'de çok sayıda taraftarlarının olduğunu hatırlattı. Orman, "Çanakkale'de ismini bulabildiğimiz 22 sporcumuz savaştı ve şehit düştü. Burada onları anabileceğimiz bir anıt yapmak istiyoruz. Sporcularımızın burada şehit düştüğünü herkesin bilmesini istiyoruz. Şehit sporcularımızın heykelini yapabileceğimiz bir alan talep ediyoruz. Burada bulunmamın bir diğer amacı da çocuklar için bir tesis yatırımı yapmak. Çocuklar maalesef asosyal bir şekilde yetişiyorlar. İşimiz Türk insanına spor yaptırmak. Çanakkale'de bir tesis yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Fikret Orman'ın Çanakkale'de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise şunları söyledi: "Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı burada ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Çanakkale'de birçok Beşiktaşlı var. Beşiktaş dernekleriyle güzel organizasyonlarda bir araya geliyoruz. Beşiktaş köklü bir camia ve sivil toplum örgütü. Birçok Beşiktaşlı Çanakkale'de şehit düştü. Burada şehit düşen Beşiktaşlılar için anma alanı oluşturulabilir. Ayrıca gençlerin spora teşvik edilmesi için çalışmalar var. Beşiktaş'ın Çanakkale'de olması bize gurur verir."

Orman, ziyaretin sonunda Beşiktaş'ın sponsoru Faruk Güllüoğlu tarafından özel olarak hazırlanmış tatlıyı, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'a hediye etti. Çanakkale Valisi Hamza Erkal da Fikret Orman'a çeşitli hediyeler verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Beşiktaş, Çanakkale'de şehit olan 22 futbolcusu için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER