Bir saat pedal çevirerek 24 saatlik enerji üretiyor

Günde 1 saat pedal çevirerek bir evin 24 saatlik enerji ihtiyacının karşılanabiliyor.

Bir saat pedal çevirerek 24 saatlik enerji üretiyor

Hint asıllı ABD'li işadamı Bhargava, günde 1 saat pedal çevirerek bir evin 24 saatlik enerji ihtiyacının karşılanabildiğini söyledi. Hibrit bisikletin mucidi olan Bhargava, icadı sayesinde hem hareketsizlikten kurtulduğunu hem de ekolojik enerji üretimi yaptığını belirtiyor. 

Bu bisikletle dünyada elektrik enerjisinden mahrum 1,3 milyar kişinin ışığa kavuşabileceğine inanan işadamı, mekanik enerji ile pil şarj ediyor. Bhargava, "Herkesin enerjiyi ihtiyacı var. Elektriği olmayan veya günde sadece 2-3 saat elektrik hizmeti alanlar, tüm dünya nüfusun neredeyse yarısıdır. Ücretsiz, temiz enerji sayesinde üçüncü dünya ülkelerinin evlerinde sadece ampul ışıldamayacak. Aynı zamanda internet sayesinde eğitim de alabilecekler." diyor. İşadamı, dünyada yoksulların, kısır döngüyü kıramamalarının önemli sebeplerinden birinin elektrik enerjisine ulaşamamaları olduğuna değiniyor. 

Mucidin ekibi, her evden bir kişinin günde 1 saat pedal çevirerek tüm köy halkına enerji tedarik edebileceğini belirtiyor. Bhargava, önümüzdeki yıl benzer hibrit bisikletten Hindistan'da 10 bin adet üretmeyi planlıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Bir saat pedal çevirerek 24 saatlik enerji üretiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER