Genç Siviller şimdi nerede?

Hukuk dışı uygulamalara karşı ve demokrasinin güçlenmesi içim yaptıkları mizahi eylemlerle tanınan Genç Siviller, son zamanlarda sessizliğe büründü.

Genç Siviller şimdi nerede?

Yaptıkları birçok eylemlerle sesini duyuran Genç Siviller, bu aralar hiçbir yerde bulunamıyor. Aksiyon dergisinde yer alan Selma Tatlı’nın haberine göre, bu sessizliğin nedeni için kurucuların nerede olduğuna bakmak lazım. Hilal Kaplan, Yıldıray Oğur, Ceren Kenar gibi pek çok kurucusu bu gün sivilliklerini kaybederek iktidarın savunuculuğuna soyundular. Hareketin en önemli özelliği hiçbir yere bağlı kalmamalarıydı. Ya da bir süre öyle sanıldı.

AK Parti ile hiç muhalif düşmediler

Yaptıkları demokrasi eylemleri AKP’nin de ihtiyacı olduğu dönemdi. Genç Sivillerin yaptığı birçok eylem AK Parti’nin de işine yaradı. Gün geçtikçe güçlenen AK Parti tüm gücü eline alarak tek parti oldu. Demokratik uygulamalardan vazgeçip antidemokratik uygulamaları sistem haline getirdi. Bu yapılan demokrasi dışı uygulamalara ses çıkarması beklenen Genç Siviller’den beklenen ses duyulmadı. Kurucuları ise bir süre sonra AK Partiden milletvekili, danışman, yandaş gazetelerde köşe yazarı, TV’de programcı ve başbakanlık uçağında seyahat edenler olarak ortaya çıktı.

 
<< Önceki Haber Genç Siviller şimdi nerede? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER