Bisikletçiler, şehit topraklarını Çanakkale Şehidi'nin toprağına dökecek

Dört bisikletçi, Antalya'nın Manavgat ilçesinden şehit mezarlarından alınan toprakları pedal çevirerek 8 gün içinde Kızıldağlı Çanakkale Şehidi Mehmet oğlu Mehmet Ali'nin mezarına dökecek.

Bisikletçiler, şehit topraklarını Çanakkale Şehidi'nin toprağına dökecek

Bisikletçiler, Çanakkale'ye ulaşmak için her gün 120 kilometre pedal çevirecek. Manavgat'tan şehit mezarlarından alınan topraklar bir şişe içine katılarak Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, Manavgat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Halil Gubaş ve bisikletçilere sponsor olan Side Turkuaz Deri'nin sahibi Murat Güven, bisikletçiler Mehmet Başkır, Murat Güvenç, Yusuf Temuralay ve Ufuk Anatağ'a teslim etti.

8 gün içinde Çanakkale'ye ulaşacak olan 4 pedal tutkunu yola çıkmadan önce şehit mezarlarından alınan toprakları elinde tutarak Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'la birlikte Çanakkale Şehitleri için toplu dua etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan duanın ardından 4 bisikletçi, Çanakkale'ye ulaşmak için alkışlar eşliğinde pedal çevirerek yola çıktı.

4 bisikletçinin Çanakkale Şehitliği'ne şehit toprağı götürmesiyle ilgili Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Murat Güven, şehit mezarlarından alınan toprakların bisikletçilerin Çanakkale'ye ulaşmasıyla birlikte Manavgat Kızıldağlı 57. Alay'dan Çanakkale Şehidi Mehmet oğlu Mehmet Ali'nin mezarına döküleceğini söyledi.

Çanakkale ruhunu yakalamada böylesi bir organizasyona sponsor olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Güven, "Bisikletçilerimizi, ülke topraklarına düşman çizmesi çiğnetmeyen analarımız Nene Hatun'ların kahramanlık destanlıklarını hatırladığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Çanakkale'ye şehitlerimizin toprağını göndermenin sevincini yaşıyoruz. 4 bisikletçimiz 8 gün pedal çevirerek Çanakkale Şehitliği'ne ulaşarak Manavgatlı Çanakkale Şehidimiz Mehmet oğlu Mehmet Ali'nin mezarına şehitlerimizin toprağını serpecekler. Amacımız, Manavgatlı Çanakkale Şehidimiz Mehmet oğlu Mehmet Ali'nin, günümüzün şehitleri olan torunlarının kokusunu alması, onun bu toprağı gönderdik. Bu tür bir etkinlikle aynı bizi biz yapan Çanakkale ruhunu yeniden yeşerterek gençlerimizin alkol gibi, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması için öncülük etmek." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Bisikletçiler, şehit topraklarını Çanakkale Şehidi'nin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER