'Biz tartışırken niye yardım etmedin' kavgasına 5 yıl 7 ay hapis


Kayseri'de tartıştığı arkadaşını 4 yerinden bıçaklayan sanık, 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada, sanık Metehan K.'nın, başka bir arkadaşıyla tartışırken bunu gören mağdur Ersoy Ş.'yi kendisine yardım etmediği gerekçesiyle bıçakladığı ortaya çıktı.

İki yıl önce Kurban Bayramı arifesinde meydana gelen olayda, Metehan K., arkadaşı Ersoy Ş.'yi göğsünden, sırtından ve bacağından bıçakladı. Hastaneye kaldırılan mağdur, uzun tedavi sürecinin ardından iyileşti. Gözaltına alınan Metehan Ş. ise Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'yaralama' suçundan hakim karşısına çıktı. Sanık, 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, suçun işleniş şekli bakımından davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerekçesiyle bu kararı bozdu.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davada, uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan sanık Metehan K., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS), mağdur Ersoy Ş. ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın görüldüğünü belirten sanık, "Ersoy Ş. benim arkadaşım olur. Olay tarihinde yaşım küçüktü ve bir cahillik ettim. Beni arkadaşlarıyla birlikte zorladılar. Ben de bıçakladım. Mağdurla daha sonra konuşup barıştık." dedi.

Mağdur Ersoy Ş. de sanıkla hiçbir husumetinin olmadığını ve konuşmak için bir araya geldiklerinde bu olayın yaşandığını söyledi. Ş., "Metehan, bir arkadaşıyla tartışırken benim ona yardım etmediğim gerekçesiyle bana mesaj yazdı. Konuşmak için iş yerine çağırdım. Yanımızda kimse yoktu. Konuştuk. Tam ayrılırken beni 2 sırt, 1 kalp ve 1 de ayak bölgemden bıçakladı." dedi. Mahkeme başkanının şikayetçi olup olmadığını sorması üzerine mağdur Ş., şikayetçi olmadığını belirterek, "Sanık arkadaşımdır. O'nu Allah'a havale ediyorum." cevabını verdi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, Metehan K.'nın arkadaşı Ersoy Ş.'yi ölümcül bölgelerinden bıçakladığı gerekçesiyle sanığın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediğine hükmetti. Mahkeme, Metehan K.'ya 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Biz tartışırken niye yardım etmedin' kavgasına 5 yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER