BM çalışma grubu: Assange hakkındaki gözaltı kararı keyfi


Birleşmiş Milletler, Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın İngiltere ve İsveç hakkındaki şikâyetini haklı buldu'

BBC'nin ulaştığı bilgilere göre Birleşmiş Miletler, (BM) 'keyfi tutuklama' iddialarını incelediği çalışma grubu Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın İngiltere ve İsveç hakkında yaptığı 'keyfi gözaltı' şikâyetini haklı buldu.

Assange, BM'nin gözaltına alınışının kanunsuz olduğu hükmüne varmazsa, Cuma günü İngiltere polisine teslim olacağını açıklamıştı.

Assange, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle İsveç'e iade edilmemek için 2012 yılında iltica talebini kabul eden Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Büyükelçiliği terk ettiği an tutuklanacak olan Wikileaks kurucusu, İngiltere ve İsveç'i 2014 yılında BM Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'na şikâyet etmişti.

İngiltere Metropolitan Polisi (Londra Emniyeti), hakkındaki iddiaları reddeden Assange'ın büyükelçilik binasını terk etmesi durumunda tutuklanacağını açıklamıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Assange'ın kanuni yollarla gözaltına alınmaktan kendi iradesiyle kaçtığını ve İsveç'e iadesinin bir zorunluluk olduğunu savunuyor.

Hukukçulardan oluşan BM heyeti İngiltere ve İsveç'ten kanıt toplamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber BM çalışma grubu: Assange hakkındaki gözaltı kararı keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER