BM Genel Sekreteri: Müzakerelere verilen ara mevzi kazanmak için kullanılmamalı


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de barış için başlatılan fakat ara verilen müzakere sürecinin savaş alanında yeni kazanımlar için kullanılmaması gerektiğini söyledi. Ban Ki-mun, önümüzdeki günlerde, masaya yeniden oturulması için çaba gösterilmesini istedi.

Londra'daki yardım konferansının açılışında konuşan Ban Ki-mun, müzakerelerde atılan ilk adımların aniden yoğunlaşan hava saldırıları ve askeri faaliyetler ile insani yardımların ulaşmaması sebebiyle zarar gördüğüne dikkat çekti. BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi üyelerinin ciddi müzakereler için taraflara baskı yapmasını talep etti.

Suriye krizine askeri çözüm bulmanın mümkün olmadığını da ifade eden Ban, Suriye halkının çektiği acıları sadece siyasi diyalogun sona erdirebileceğine dikkat çekti. BM Genel Sekreteri, 6. yılına girmek üzere olan krizde uluslararası toplumun ağır bir sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı.

CAMERON: SURİYE'NİN KOMŞULARINA YARDIM EDİLECEK

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler'in (BM) işbirliğiyle düzenlenen "Suriye Destek Konferansı 2016" Başbakan David Cameron'ın açılış konuşmasıyla başladı. İngiliz lider, Suriye çevresindeki Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e sığınan mültecilere yapılabilecek en büyük yardımın sağlanması gerektiğini vurguladı.

İngiliz Başbakan bugün gerçekleşen konferansta üç konunun dünya liderleriyle masaya yatırılacağını açıkladı. Cameron, "Suriye'deki birincil görevimiz, bölgedeki mültecilere mümkün olan en büyük yardımın sağlanması." şeklinde konuştu. Özellikle bölgedeki çocuk sığınmacıların eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan İngiliz lider, 2016 yılının sonuna kadar göçmen kamplarında ya da bölgede mümkün olan eğitim kurumlarında çocukların eğitiminin sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Suriye çevresinde Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün de savaş bölgesindeki sığınmacılara en büyük yardımı sağladığını ifade eden Cameron, "Söz konusu ülkelere ekonomik açıdan yardım sağlanacak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber BM Genel Sekreteri: Müzakerelere verilen ara mevzi kazanmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER