Böcek davasının ayrılan dosyasının ilk duruşması yapıldı


Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili ana dosyadan ayrılıp haklarından yeniden dosya oluşturulan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Recep Tayyip Erdoğan vekili Muammer Cemaloğlu ve sanıklar vekili Hasan Hüseyin Taşpınar katıldı. Mahkeme başkanı Önder Kabasakal, sanıklar Ali Özdağan, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in yakalanamadığını bildirdi. Mahkeme sanıkların yakalanmasının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce görülen ve karara bağlanan böcek davasında sanıklar Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı ve Ahmet Türer'in yüklenen suçları işlediklerine dair belge bulunmadığından beraatlerine karar vermişti. Mahkeme diğer sanıklar Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un atılı suçları işledikleri sabit görülmediğinden ayrı ayrı beraatlerine hükmetmişti. Mahkeme ayrıca Hasan Palaz hakkında yeterli inandırıcı hiçbir delil elde edilemediğinden atılı tüm suçlardan beratına karar vermişti.

Mahkeme tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta'ya haberleşmenin gizliliğini ihlalden 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında iddianamede her ne kadar siyasi casusluktan açılmış olsa da yeterli olmadığını belirten mahkeme Sedat Zavar ve İlker Usta'ya gizli kalması gereken bilgileri teminden ayrı ayrı 6 yıl hapis cezası vermişti.

Mahkeme firarı sanıklar Ali Özdağan, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in dosyalarının ayrılmasına ve yeni esastan dosya açılmasına hükmetmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Böcek davasının ayrılan dosyasının ilk duruşması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER