'Böcek'te örgüt iddiasına ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı


Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili 'örgüt' iddiasıyla 11 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, böcek cihazlarının konulması ile ilgili yeniden rapor alınması talebini reddetti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ömer Altıparmak, Hasan Palaz, Hasan Akın, Gökhan Vıcıl, Hamza Turan, İlker Usta ve Sedat Zavar katıldı. Sanıklardan Ahmet Türer ise sağlık mazereti bildirdi. Diğer sanıklar Ali Özdoğan, Enes Çiğci ve Serhat Demir'in ise yakalanamadığı bildirildi.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde sanık ifadeleri alınırken öğleden sonrası bölümde ise sanık avukatları beyanda bulundu. Sanık avukatlarından Hasan Hüseyin Taşpınar, böcek olarak tabir edilen dinleme cihazlarının konulma tarihine ilişkin rapor alınması talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılma talebinde bulundu. Beyanların ardından Savcı Umut Sadak, Erdoğan'ın katılma talebinin kabulüne karar verilmesi ile eksik hususların giderilmesi için mütalaa verdi.

Ara kararlarını açıklayan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılma talebinin kabulüne karar verdi. Hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanmasının beklenmesine karar veren mahkeme, böcek olarak tabir edilen dinleme cihazlarının konulma tarihine ilişkin rapor alınması talebinin reddine karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Böcek'te örgüt iddiasına ilişkin davanın ilk duruşması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER