Bodrum'da Sevgi Sanat Atölyesi el sanatları sergisi açıldı


Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Sevgi Sanat Atölyesi, Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi'nde açılan ilk sergisiyle sanatseverlerle buluştu. Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle ve el sanatları eğitmeni Hilal Karakaş önderliğinde dokuz engelli öğrencinin, dekoratif özgün el sanatları alanında 461 eserinden oluşan sergi, Yaka Mahallesi'nde açıldı. Açılışa Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Başkan Yardımcısı Taner Uslu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Eğitmen Karakaş, burada yaptığı konuşmada çalışmalara destek verenlere teşekkür ederek, "Bundan beş ay önce Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon tarafından açılan Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi'nde, öğrencilerimize el sanatları eğitimi vermekteyiz. Bu atölyeyi açmadan önce iki amacımız vardı, engelli dostlarımızı sosyalleştirmek, neler yapabildiklerini kendilerine göstermek ve Bodrum yarımadasındaki engelli kardeşlerimizi kaynaştırarak tek bir çatı altında toplayabilmek. Bunları da yavaş yavaş başardığımızı görüyoruz." dedi.

Başkan Kocadon ise, "Kısa bir süre önce Yakaköy Muhtarımız'ın da katkılarıyla bir atölye açtık. Bugün dönüp baktığımızda, bu atölyenin beş ay gibi kısa bir sürede yapmış olduğu eserleri birazdan hep beraber göreceğiz. Arkadaşlar, sevgi engel tanımaz. İnanarak mücadele edersek bütün engeller aşılır. Siz güzel, aydınlık insanlara, bu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Ayrıca özellikle değerli hocama ve öğrenci kardeşlerimize, inançlarını yitirmeden ve yaratıcı ruhlarını hiçbir zaman kaybetmeden bizlere bu güzel eserleri kazandırdıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Önemli olan, mücadele etme ruhumuzu asla yitirmemektir. Yenilgiler, pes edince gelir. Kardeşlerime, bu mücadelelerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanında olacağımı, onlarla gurur duyduğumu, onlarla mutlu olduğumu bir defa daha belirtmek istiyorum." dedi. Ardından beraberindekilerle birlikte sergiyi gezen Kocadon, öğrencilerle ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi tarafından açılan el sanatları sergisi, 26 Ekim 2015 kadar Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi'nde görülebilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Bodrum'da Sevgi Sanat Atölyesi el sanatları sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER