TSK: 11 terörist etkisiz hale getirildi


Türk Silanlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirilirken 11 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamalarda terör örgütüne yönelik yapılan ve devam eden operasyonlar sonuçlarıyla ilgili bilgi verildi. Hakkâri Yüksekova'da tespit edilen Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiği belirtildi. Operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirilirken ayrıca bölgede yapılan aramada, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi araziye gizlenmiş olarak bulundu. Terör örgütü tarafından kullanılan 4 adet mağarada yapılan aramada; bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, dört adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ, 8 ŞÜPHELİ ŞAHIS GÖZ ALTINA ALINDI

Tunceli'de devam eden operasyonda ise terör örgütü tarafından kullanılan bir adet sığınakta 3 bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulunmuş, çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda ise; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 200 kilogram esrar ve 600 bin kök Hint keneviri, 400 kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirilirken toplam 8 şüpheli şahıs göz altına alındı. Ayrıca operasyon bölgesinde üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildi.

BİR EVDE YAPILAN ARAMADA 100 KİLOGRAM PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan açıklamalarda Van Başkale'de devam eden operasyonda ise; 45 kilogram patlayıcı madde, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Yine Başkale, Yolmaçayır Mahallesinde bir evde yapılan aramada 100 kilogram patlayıcı madde, 300 metre kablo, iki adet fünye ele geçirilirken konuyla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Muş Bulanık'ta da iki adet el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildi. Bölücü Terör Örgütüden kaçan, Şanlıurfa Ceylanpınar'da 4 terörist, Hilvan'da bir terörist olmak üzere toplam 5 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. CİHAN
<< Önceki Haber TSK: 11 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER