Böke: Acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalı


İstanbul'da 5 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır." dedi.

CHP, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen saldırının ardından Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) Antalya'da topladı. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından toplanan kurulun ardından kameraların karşısına geçen partisi sözcüsü Selin Sayek Böke, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Yaralılar arasında yabancılar da bulunduğuna değinen Böke, acil şifa dileğini tüm dünyayla paylaştı.

Kimden gelirse gelsin, amacı ve hedef ne olursa olsun terörün bir 'insanlık suçu' olduğunun altını çizen Böke, "Kuvvetle lanetliyoruz. Terörü, Türkiye'nin kucağına bırakmış olan herkesi de acilen sorumluluğa davet ediyoruz." dedi. Geçen hafta Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından Türkiye'nin yine canlarını kaybettiğini belirten Böke, "Acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır." talebinde bulundu.

Her gün yitirilen canları koruma yükümlülüğünün hükümette olduğunu hatırlatan Böke şöyle devam etti: "Bütün siyasi sorumluları, bu olay karşısında yeniden kendi siyasi sorumluluklarını bir kez daha değerlendirmeye kuvvetle davet ediyoruz. Türkiye teröre alışmayacak, alıştırmayacağız. Türkiye terörü kanıksamayacak, kanıksatmayacağız."

CİHAN
<< Önceki Haber Böke: Acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER