Bölge işadamları, tırmanan terör olaylarından ve siyasi gelişmelerden dertli


Adıyaman-Kahta İlçesinde özel sektör işletmeciliği yapan İşadamı Bedir Yeni, Türkiye'de son 2 aydır meydana gelen olaylar ve henüz hükümetin kurulamamış olmasını birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini belirtti. Yeni, yaşanan olayların ithalat, ihracat ve ekonomiyi zedelediği gibi kaos ortamının da oluşmasına neden olduğunu vurguladı.

Çözüm süreci ile birlikte bölgenin ekonomik gelişmelerin içerisine girdiğini ifade ederek, yaşanan olaylar neticesinde, ülkenin doğu ve güneydoğusunda ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar yaşandığını ifade eden İşadamı Yeni, hükümetin bir an önce kurularak çözüm sürecinin yeniden başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu savundu.

İşadamı Yeni, şunları kaydetti: "Yaşanan olaylar neticesinde bölge ekonomisi ciddi anlamda hasar gördü ve görmeye devam ediyor. Seçimlerin ardından hükümetin kurulamaması, ülkenin erken seçime gitmesi yönündeki açıklamalar iş adamlarını kararsız ve tedirgin etti. Birçok iş adamının ilerleyen süreçte ne olacağını bilmediği için yatırım yapmak istemiyor. Hükümetin bir an önce kurulması, Çözüm Sürecinin yeniden başlatılması kaçınılmazdır.

Çözüm süreci ile birlikte bölgemizde ihracata yönelik tarımsal üretimleri sanayiye çevirmeye çalışan yapılar oluştu ve süreçle birlikte bölgemiz önemli ekonomik gelişmelerin içerisine girdi ve ülkemiz büyük bir refaha ulaştı. Yaşanan son olaylar neticesinde, Türkiye'nin doğusu ve güneydoğusu ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar yaşıyor.

Tabi ki doğu ve güneydoğudaki her yatırımcı ve işletme gibi bizlerde etkileniyoruz. Bugün ülkemizin batısında olduğu gibi doğu ve güneydoğu bölgelerimize ürün sevkiyatlarımız var. Kuzey Irak'a, Zaho'ya ürün gönderiyoruz. Neticede ürünlerin sevkıyatı karayolu ile yapılıyor. Gördüğünüz gibi bugün yol güvenliği yok. Bölgede araç yakılmalarına hepimiz şahit oluyoruz. Bugün doğu ve güneydoğu illerimizin birçok yerinde karayolu ulaşıma kapanmış durumda. Yaşanan olaylardan ötürü İnşaat sektörü durmuş durumda. Onun içindir ki bizlerde haliyle etkilendik ve etkileniyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Bölge işadamları, tırmanan terör olaylarından ve siyasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER