Türk hacı adayları kutsal topraklarda terörü lanetledi


Türkiye'den hacı olmak için kutsal topraklara giden ilk kafile, son dönemde artış gösteren terörü lanetledi. Hz. Muhammed (SAV)'in kabrinin de bulunduğu Medine'deki Ravza-i Mutahhara'da ve Uhud Savaşı'nın yapıldığı alanda el açıp dua eden hacı adayları, daha önce okudukları hatimin duasını da yaptı, şehitlerin ruhuna hediye etti.

İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Manisa ve Düzce'den toplam 720 hacı adayı, şehit asker ve polisleri unutmadı. Mekke'den önce Medine'de, Mescid-i Nebevi'de ibadetlerine devam eden hacı kafilesi Kuba Mescidi, Mescid-i Kıbleteyn, Baki Mezarlığı, Uhud Şehitliği, Bedir Şehitliği ve Hendek Savaşı'nın yapıldığı yerleri ziyaret etti. Mescid-i Nebevi ve Uhud Savaşı alanında biraraya gelen Türk hacı adayları, din görevlisi Harun Yüksel'in duasına iştirak etti. Yüksel, şöyle dua etti: "Ya Rab, sana okunan Kur'ân'lar hürmetine, ülkemize musallat olan, memleketimizi bölmeye çalışan iç ve dış mihrakları, zalimleri, terörü lanetliyor ve bu felaketlerden sana sığınıyoruz. Bunları da sana havale ediyor ve Kahhar isminle kahretmeni diliyoruz."

Mescid-i Nebevi'den sonra Uhud Savaşı alanında bir kez daha ellerini semaya açan hacı adayları, Türkiye'de daha önce okunan onlarca hatimin duasını etti. Hatimlerin her biri, terör eylemleri sonucu şehit olan asker ve polislerin ruhlarına hediye edildi. Türkiye'de ailelerin ocağına ateş düşüren, milletin yüreğini dağlayan terör olaylarının son bulması ve ülkenin huzura kavuşması temenni edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Türk hacı adayları kutsal topraklarda terörü lanetledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER