Borsada Enes Kanter ve Arda Turan fırtınası

Türkiye’nin NBA’deki gururu Enes Kanter, 70 milyon dolara Oklahoma City Thunder’a transfer olarak Borsa İstanbul’da işlem gören 436 şirketin 240’ının piyasa değerini geçti

Borsada Enes Kanter ve Arda Turan fırtınası

Enes Kanter, NBA takımlarından Oklahoma City Thunder'a 70 milyon dolara transfer olarak Türk spor tarihinin en çok kazanan sporcusu unvanını ele geçirdi. Enes Kanter alacağı bu ücretle beraber Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören 436 şirketin tam 241'inden daha değerli olmuş oldu. BİST'te piyasa değeri Enes Kanter'in sözleşme tutarından fazla olan şirket sayısı ise 192. Enes böylece borsada işlem gören şirketlerin yüzde 55'inden daha değerli olmuş oldu.Enes’in değeri bazı spor takımlarından da fazla oldu. 

Trazonspor'dan daha değerli 
BIST'te işlem gören Trabzonspor'un piyasa değeri bile 51 milyon dolar ile Enes'den yaklaşık 20 milyon dolar daha aşağıda bulunuyor. İhlas Holding ve Sanko gibi şirketler de piyasa değeri olarak Enes Kanter'in aşağısında kaldı.

Arda 210 şirketten değerli
Sadece Enes Kanter değil, milli futbolcumuz Arda Turan da Barcelona'ya transferiyle birçok şirketten daha değerli konuma yükseldi. Arda, Atletico Madrid'den Barcelona'ya 45 milyon dolar (41 milyon Euro) bedelle transfer olmasının ardından, BİST'te işlem gören 210 şirketi değer olarak geride bırakmış oldu.

Yüzde 40'ı vergiye gidecek
Her iki sporcu da yüksek ücretler karşılığında transfer oldu fakat kazandıklarının büyük bir bölümü vergiye gidecek. NBA'de vergi sistemi eyalete göre değişiyor. Ortalama vergiler sporcuların kazancının yüzde 33'ü ile yüzde 55'i arasında. Enes Kanter'in de kazancının yaklaşık yüzde 40'ı vergiye gidecek. İspanya Ligi'nde ise alınan futbolcu ücretlerinin yüzde 43'ü vergiye gidiyor. Dolayısıyla Arda'nın gelirinden bu oran kesilecek. 

Meydan
<< Önceki Haber Borsada Enes Kanter ve Arda Turan fırtınası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER