Brezilya, S&P'den aldığı 'yatırım yapılabilir' notunu kaybetti

Brezilya, S&P'den aldığı 'yatırım yapılabilir' notunu kaybetti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Brezilya'nın yatırım notunu 'BBB-'den negatif yönlü 'BB+'ya düşürdü. Bu not indirimiyle birlikte Brezilya ekonomisi, kritik eşiğin altına düşerek 'yatırım yapılabilir ülkeler' kategorisinden 'spekülatif' ülkeler kategorisine geriledi.

Brezilya ilk kez 2008 yılında yatırım yapılabilir ülkeler listesine alınmıştı. Bir süredir ekonomisi türbülans yaşayan ülke, sembolik anlam taşıyan yatırım notunu kaybederek yeni bir döneme girmiş oldu. Yaklaşık 7 yıldır aynı etiketi taşıyan Brezilya'nın küresel ekonomi yolculuğu bu durakta son buldu.

Yabancı yatırımcı açısından önem taşıyan reyting indirimi, diğer önemli risk analistleri olan Moody's ve Fitch tarafından henüz değerlendirmeye alınmadı. Ancak riskin artması sebebiyle önümüzdeki günlerde diğer kuruluşların da benzer bir adım atabileceği ve bu kararın tescilleneceği konuşuluyor.

ABD ve Avrupa gibi ekonomisi güçlü ülkelerde yasalar gereği en az iki kredi derecelendirme kurumunun görüşü dikkate alınarak yatırım fonlarının 'spekülatif' değerdeki ülkelere aktarılmasına izin verilmiyor. Bu yeni durum, Brezilya için yabancı yatırımların önünün kesileceği ve ülkeden para çıkışının hızlanacağı anlamına geliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Brezilya, S&P'den aldığı 'yatırım yapılabilir' notunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER