Brüksel'de Türk vatandaşlar oy vermeye başladı

Brüksel'de Türk vatandaşlar oy vermeye başladı

Belçika'da yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, 8 Ekim tarihi itibariyle 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını konsolosluklarda kullanmaya başladı. Seçmenler 25 Ekim tarihine kadar oylarını kullanabilecek.

Vatandaşların oy kullanacakları bölgeleri ve adresleri kesin olarak bilmeleri ve oy kullanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı veya pasaportlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Türkiye'deki 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi Avrupa'da 31 Mayıs'ta sona ermişti. Yurtdışında gümrükler de 1 milyon 27 bin 241 Türk vatandaşın oy kullandığı bildirilmişti. Belçika'da 46 bin 429 oy kullanılırken toplam seçmenin yüzde 35'i sandığa gitmişti.

BELÇİKA'DA AKP 1, HDP 2'NCİ PARTİ OLMUŞTU

Bir önceki seçimlerde AKP Belçika genelinde oyların yüzde 62,93'ünü alarak birinci, HDP yüzde 13,49'unu alarak ikinci parti olmuştu.

En çok oyu alanlar sıralamasında yüzde 10,97 ile CHP üçüncü oldu. MHP ise baraj sınırı olan yüzde 10'u geçemedi.

ÇAĞRI MERKEZİ 7/24 HİZMET VERİYOR

Vatandaşlar 7/24 hizmet veren YSK Seçmen Çağrı Merkezi'ne +90 4449975 nolu telefondan ulaşarak bilgi alabiliyor. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar seçimlere ilişkin tüm bilgilere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından hazırlanan secim.ytb.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Yurtdışında bulunan 2 milyon 867 bin 658 seçmen bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerinde oylarını kullanabilecek. Seçmenler, gümrüklerde ise 1 Kasım'a kadar oy kullanabilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Brüksel'de Türk vatandaşlar oy vermeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER