Sırrı Süreyya'dan Digitürk yorumu: Karınca kanat takınca zevali yakındır


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, aralarında Yumurcak TV'nin de bulunduğu bazı kanalların Digitürk tarafından sansüre uğramasını, "Karınca kanat takınca zevali yakındır." şeklinde değerlendirdi. Hiçbir şeyin sadece muhatabına karşı yapılmayacağına dikkat çeken Önder, "Bir medya kuruluşuna sansür el koyma benzeri girişimler geliştirmek geri kalan medyayı hedefler aslına aynı zamanda." şeklinde konuştu.

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından digital platform Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarına sansür uygulama kararı almasına ilişkin Cihan Haber Ajansı'na değerlendirmede bulunan Sırrı Süreyya Önder, "Daha bunlar iyi günlerimiz." diye konuştu.

"SİSTEMİN DIŞINA ÇIKAN HERKESİ BEKLEYEN AKIBET BU"

Önder, "Biz yıllarca bugün bunlar cemaat çizgisinde yayın yapan öncelikle böyle bir duyarlılığı olan kanallar. Yumurcak TV'yi saymazsak onu izlememişim. Bizim yıllarca matbaalarımız televizyonlarımız gazetelerimiz hep bir suç delili, hep bir baskı zulüm vesilesi kılındı. Şimdi sistemin dışına çıkan herkesi bekleyen akıbet buraya da geliyor." diye kaydetti.

"MUHALEFETİ EZMEK İÇİN AKLA HAYALE GELMEDİK İNHİSARLAR OLUŞTURMA YETKİSİNİ ALDILAR"

Ancak kendisinin bununla birlikte başka bir yönüne daha dikkat çekmek istediğini kaydeden HDP Ankara Milletvekili, "Dört tane kurumu iktidar ya da dört alanı bu iktidar büyük bir ciddiyetle ele aldı. Birisi Türksat, birisi Türk Hava Yolları, birisi Halkbank birisi de genel olarak BDDK bağlantılı bütün matbuat. Bunları herkes vaktinde es geçti fakat Türkiye'deki reklam pastasına baktığınızda ve yandaş kuruluşlara iş yaratma kapasitesine baktığınızda bu Türkiye'deki toplam büyüklüğün neredeyse yarısına yakın bir alana tekabül ediyor. Hem bu işin maddi çıkar sağlama boyutu hem de her türlü muhalefeti ezmek için akla hayale gelmedik inhisarlar oluşturma yetkisini ellerine aldılar. Yapılmakta olan bu." değerlendirmesinde bulundu.

Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belki şöyle önerebilirim. Biz çok yaratıcı yol ve yöntemler bularak kendimizi bugüne getirdik. Cemaat de kendi yaratıcı yol ve yöntemlerini bularak bu sansürleri aşmanın bir yolunu bulabilir diye düşünüyorum. Kabul edilemez bulduğumu da belirteyim bu arada."

"SANSÜR VE MEDYAYA EL KOYMA ASLINDA DİĞERLERİNİ HEDEFLER"

Operasyonun cemaat bahane gösterilerek muhalif kanallara yapıldığı ve başka kanalların da hedefte olduğu iddialarına ise HDP milletvekili şu yorumu getirdi: "Hiçbir şey sadece muhatabına karşı yapılmaz. Bugün gördük. Cizre'de Varto'da yaşanan şeyleri. Bir halkın üzerine bomba yağdırmak bütün halklara bir mesaj vermektir. Bir medya kuruluşuna sansür el koyma benzeri girişimler geliştirmek geri kalan medyayı hedefler aslına aynı zamanda. Bir boyutu bu. Ama bir diğer boyutu var ki karınca kanat takınca zevali yakındır."Digiturk-yorumu-Karinca-kanat-takinca-zevali-yakindir-1903035.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sırrı Süreyya'dan Digitürk yorumu: Karınca kanat takınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER