BTSO, geleceğin sektörü kompozit alanında eğitim verecek

BTSO, geleceğin sektörü kompozit alanında eğitim verecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), geleceğin mesleği olarak görülen kompozit alanında önemli bir projeye imza attı. BTSO, 'İleri Kompozit malzemeler Temel Eğitimi Projesi' için BEBKA 2015 Yılı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

BTSO, geleceğin sektörleri arasında gösterilen kompozit konusuna dikkat çeken bir projeye daha başlıyor. Kompozite yönelik farkındalık oluşturmayı hedefleyen BTSO, 'İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi' verecek. Tüm masrafların BEBKA tarafından karşılanacağı proje ile Bursa iş dünyasının kompozit malzemeler konusundaki yetkinlikleri ve beceri düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.

FİRMALAR DAHA FAZLA UZMANLAŞACAK

Proje kapsamında, Bursa'daki kompozit malzeme üretimi yapan firmalara 8 gün boyunca 40 saat eğitim verilecek. Bursa bölgesinde bulunan otomotiv, savunma ve havacılık, raylı sistemler, denizcilik ve rüzgar enerjisi alanında faaliyet gösteren kompozit firmalarına yönelik olan eğitimler, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kompozitin dünya ve Türkiye ölçeğinde geleceğin sektörleri arasında gösterildiğini belirterek, Bursa'nın da bu sektörden hak ettiği payı alması için çalıştıklarını kaydetti. Burkay, Bursalı firmaların mutlaka 'İleri Kompozit Malzemeler Temel Eğitimi'nden faydalanmasının işletmeler için önemli olacağını belirtti.

BTSO öncülüğünde Uludağ Üniversitesi ile birlikte Bursa'da 'İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi'ni de hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Burkay, kompozit sektörünün katma değeri yüksek ürünler ürettiğini ve Türkiye açısından çok önemli bir sektör olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber BTSO, geleceğin sektörü kompozit alanında eğitim verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER