Bu illerde yaşayanların dikkatine!

Meteoroloji'den alınan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat’ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Antalya ve Muğla'da vatandaşlara yüksek sıcaklık ve nem uyarısında bulundu.

Bu illerde yaşayanların dikkatine!

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin’in kıyı ilçeleri, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının genelinde mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.


Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

YÜKSEK SICAKLIK VE NEM UYARISI

Antalya ve Muğla'da yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle yangın riskine karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hava sıcaklığı Antalya ile Muğla'da 38 dereceye kadar yükselebilecek.

Rüzgar gündüz güney, gece kuzey yönlerden orta kuvvette esecek.

Denizlerde rüzgar kuzeybatı, öğleden sonra Antalya Körfezi'nde güneyden 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1 metreye kadar ulaşabilecek.

Açıklamada, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Bu illerde yaşayanların dikkatine! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER