Bugün günlerden karne

18 milyon öğrenci bugün karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girecek. Terör mağduru öğrencilere karneleri ilk dönem aldıkları notlar üzerinden verilecek ve yaz ayında kursa katılacak.

Bugün günlerden karne

2015-2016 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. İlk ve orta öğretimde eğitim gören 17 milyon 589 bin öğrenci karneleriyle birlikte 3 aylık tatile başlayacak. Geçen yıl öğrenciler kurban bayramının da yaz tatiliyle birleşmesi sebebiyle 4 aya yakın tatil yapmışlardı. Bu yıl ise 3 ay tatil yapacaklar.

İLK ZİL 19 EYLÜL'DE

Tatilin ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılınının ilk dönemi, 19 Eylül 2016´da başlayacak, 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

TERÖR BÖLGESİNDE BURUK SEVİNÇ

Milli Eğitim Bakanlığı, Güneydoğu'da operasyonlar nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin durumunu da netleştirdi. Bakan İsmet Yılmaz imzasıyla il müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre; Diyarbakır’ın Sur İlçesi, Mardin’in Dargeçit, Derik, Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez, Cizre, İdil, Silopi ilçeleri ve Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlığı 'yok' sayılacak. Uygulama, e-okulda puanı olup devamsızlık süresini aşan öğrenciler için geçerli olacak.

İLK DÖNEM NOTUYLA KARNE

Terör mağduru öğrenciler için yönetmelikte yer alan, “Öğrenciler her dersten en az 2 yazılı sınava katılmak zorundadır” şartı aranmayacak. İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, bu dersler için birinci dönem puanına göre hesaplanacak. Var olan puanlar dönem sonu başarı puanı olarak değerlendirilecek. Öğrenciler yaz tatilinde veya gelecek eğitim öğretim yılında yetiştirme kurslarına alınacak.
<< Önceki Haber Bugün günlerden karne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER