Bülent Arınç'tan canlı yayında bomba sözler

Bülent Arınç," Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir" dedi.

Bülent Arınç'tan canlı yayında bomba sözler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7 Haziran ve 1 Kasım'da AKP'den milletvekili adayı olmamasıyla ilgili olarak "Benim muhatabım partimizin genel başkanıdır. Kendime göre sebeplerimi ifade ettim, özür diledim, beni bağışlamalarını söyledim. Partide aktif bir göreve hayır dedim. Bir gece 12’den 4’e kadar görüşmemiz oldu. Bana hak verdi" dedi.

Arınç, "Son MKYK’ya girmedim, çok üzülenler olabilir, çok sevinenler de olabilir. Ara vermek gerekir. 20 senedir parlamentodayım. Bu şüphesiz bir tecrübedir" diye konuştu.

Bülent Arınç," Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cnn Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Arınç'ın açıklamaları özetle şöyle:

Önümüzdeki hafta sandık başında olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İlk defa yıllar sonra, yapılan seçimden 5 ay sonra tekrar seçime gidiyoruz. Anayasa gereği. Bütün partiler için önemli, Türkiye için önemli. 2011 seçimlerinden sonra aktif siyasete ara vereceğimi çok önceden ilan ettim. Başıma neler geleceğini az çok bildiğim için. Üç dönem meselesi benim gibi düşünmeyenler için de bir sondu. Seçim yaklaştıkça, 7 Haziran görüldükten sonra üç dönem yasağının gereksiz olduğu anlaşıldı. Üçüncü dönemi yapanlar ortaya çıktı, 7 Haziran’dan sonra. Partimiz bu sınırlamaların kaldırılmasına karar verdi.

2011’den sonra verdiğim kararda ısrarcı oldum. Benim muhatabım partimizin genel başkanıdır. Kendime göre sebeplerimi ifade ettim, özür diledim, beni bağışlamalarını söyledim. Partide aktif bir göreve hayır dedim. Bir gece 12’den 4’e kadar görüşmemiz oldu. Bana hak verdi. Kendimce haklı sebeplerim var. Ailece mutluyuz. Seçim sonrası bazı görevler verildi, bunu ifa ediyorum. Aktif, görevimin bilincinde, partisini iktidar olarak görmek isteyen bir Bülent Arınç olarak partim adına çalışıyorum.

Bana hak verdi dediniz. Temel argümanınız neydi?

Hakan Bey, kusura bakmayın, herhalde 1-2 ay oldu. Başka bir televizyon kanalında, ona biraz daha açık ifade ettim. 12 Eylül’de kongremiz vardı, 11 Eylül akşamı. New York’taki 11 Eylül akla gelmesin ama biz o gece program yaptık. Orada söyledim. Daha çok etkili olan konu, benim yıllardır siyasette olmam. 1969’da başladım. Son MKYK’ya girmedim, çok üzülenler olabilir, çok sevinenler de olabilir. Ara vermek gerekir. 20 senedir parlamentodayım. Bu şüphesiz bir tecrübedir.

Biraz kendimize dönmenin çok iyi olacağını düşündüm. Hüseyin Çelik der ki, bir Kızıldereli kabilesi atları son sürat toplamışlar gidiyorlar. Sonra kabile reisi elini kaldırıp ‘duur’ demiş. E sormuşlar ne oldu diye? Demiş ki: O kadar süratli koşuyoruz ki ruhlarımız geride kaldı. Benim durumum da ona benziyor. Biraz toplanalım kendimize gelelim. Okumak, lazım. Heyecanımı kaybettiğimiz söyleyebilirim. Birilerine karşı sevgim biraz azalmış olabilir.

İnsanlar, sevgiyle hayatta durabiliyorlar. Birbirimize olan bağımızla, kol kola olmak hayatta insanı tutabiliyor. Burada insanı bir azalma olduysa, kabahatin kimde olduğu önemli değil. Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir.

Bir rüzgar araya girip arkadaşlarınız yeni arkadaşlar bulursa, hayat dinamik, size düşen şey bir kenarda kalmak, yeni arkadaşlarla yola devam etmesini temin etmektir. Onları üzmemek adına.

<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan canlı yayında bomba sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER