'Bundan sonra basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün görünmüyor'


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına Antalyalı gazeteciler de tepki gösterdi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Kurucular Kurulu Üyesi ve Beyaz Gazetesi Sahibi Ahmet Dökdök, bundan sonrası için basından ve basın özgürlüğünden bahsetmenin mümkün görünmediğini söyledi.

Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'larının silah taşıdığına ilişkin haber sebebiyle gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Meslek örgütleri, barolar ve çeşitli STK'ların yanı sıra tutuklamaya Antalya'nın önde gelen gazetecileri de tepki gösterdi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Kurucular Kurulu Üyesi 47 yıllık Gazeteci Erdoğan Kahya, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın hürdür, sansür edilemez.' sözünü hatırlattı. Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi demokratik bir siyasal rejimin temelini oluşturdğunu anlatan Kahya, "Gerek uymakla yükümlü olduğumuz uluslararası sözleşmeler, gerek AİHM içtihatları ve gerekse anayasamız, ifade ve basın özgürlüğü ile halkın gerçekleri öğrenme hakkını güvence altına aldı." dedi.

Ancak bugün halkın bilgi edinme ve haber alma özgürlüğünü kullanan gazetecilerin yazdıkları haberler yüzünden tutuklandığının altını çizen Kahya, şunları kaydetti: "Onları tehdit edenler, üzerilerine suçlar üretenler basının özgür olduğunu hakim ve savcıların tarafsız ve bağımsız olduğu masalını anlatıyorlar. Gazeteciler, belgeleri ile ortaya koydukları gerçekleri halkla paylaştıkları için ajanlıkla, casuslukla suçlanıyorlar. Sözde bağımsız mahkemeler, siyasal iktidarların çıkarları uğruna şekilden şekile sokuluyor, hukuk siyasal iktidarların elinde sopa olarak kullanılıyor." Benzer olaylara geçmişte olduğu gibi bugün de karşı durduğunu anlatan Kahya, sırf görevlerini yaptıkları için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün son olmayacağını kaydetti.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN BAHSETMEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

AGC Kurucular Kurulu Üyesi ve Beyaz Gazetesi Sahibi Ahmet Dökdök de son yaşanan olayı Türkiye'de düşünce ve düşünce özgürlüğünün bittiği nokta nitelendirdi. Yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu kaydeden Dökdök, "Özgürlüklerin tamamen yönetimlere teslim edildiğinin politikaya teslim edildiğinin görüntüsüdür. Bundan sonrası için asın ve basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün görümüyor. Yayınlanan bir haber asla casusluk değildir. Casusluk gizli bir bilgiyi gizli bir belgeyle aktarmaktır. Kamuoyuna mal olmuş bir bilgiyi asla ve asla casusluk niteliği taşımaz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Bundan sonra basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER