Burçlu öğrenciler caminin bölümlerini maketlerini yaparak öğrendi


Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencileri derste öğrenmiş oldukları bilgilerden yola çıkarak birbirinden ilginç cami maketleri hazırladı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi tarafından hazırlanan 'Cami ve Caminin Bölümlerini Tanıyalım' isimli sergiye okul öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde öğrenmiş oldukları bilgileri pratiğe döken Burçlu öğrencilerin yapmış oldukları cami maketleri dikkat çekti. Öğrenciler hazırlamış oldukları modellerde derste öğrendikleri cami ve caminin bölümlerini en iyi ve en ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştı.

Camileri ve camilerin bölümlerini tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden 5. sınıf öğrencileri, çalışmalar sırasında hem çok eğlendiklerini hem de derste öğrendikleri bilgileri pekiştirdiklerini söyledi. Yaptıkları çalışmanın kendileri için yararlı olduğunu kaydeden öğrenciler, artık cami ve caminin bölümlerini çok daha iyi bildiklerini ifade etti.

Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, öğrencilerinin din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde öğrendikleri bilgileri pratiğe döktüğünü ifade etti. Kara, "Çocuklarımız bu tür etkinlikler sayesinde bilgilerini pekiştirirken, aynı zamanda sosyal olarak da kendisini geliştiriyor. Çünkü öğrencilerimiz yapmış oldukları çalışmaları anlatırken hem kendilerini daha iyi ifade etmesini hem de sahip oldukları bilgileri karşı tarafa nasıl aktarması gerektiğini öğreniyorlar. Aslında bunların hepsi ayrı ayrı eğitim-öğretim konuları. Bu nedenle ders konularına uygun sosyal aktivitelere büyük önem veriyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrenciler caminin bölümlerini maketlerini yaparak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER