Bursa'da seçim güvenliği masaya yatırıldı


Türkiye'de 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesinde Bursa'da 'seçim güvenliği' toplantısı yapıldı. Çarşamba Valilik Binası'nda Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya siyasi parti il başkanları başta olmak üzere idari ve kolluk birimleri hazır bulundu.

Vali Münir Karaloğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin Bursa'da huzur içinde geçmesi için yaptıkları toplantı ile durum değerlendirmesi yapacaklarını ve bazı centilmenlik kararları da almaya çalışacaklarını belirtti. Seçimlerin demokrasinin şöleni, düğün ve bayramı olduğunu belirten Karaloğlu, siyasi partilerin de demokrasi ve siyasi hayatın en önemli unsurları olduğunu söyledi.

Bu seçimlerin de Bursa'da bayram havasında geçmesi için valilik ve kolluk birimleri olarak siyasi partilerle işbirliği içinde olacaklarını anlatan Karaloğlu, "Seçimler Türkiye'de yüksek seçim kurulunun kararları, il ve ilçe seçim kurulları gözetimi ve denetiminde gerçekleşiyor. Seçimlerin huzur ortamında, güven içinde geçmesini sağlama görevi de mülki idare ve kolluk kuvvetlerinin görevi. Bizde onu sağlamaya çalışacağız." dedi.

Bu çerçevede siyasi partilerle yapacakları işbirliği ve onların talepleri noktasında da kolluk kuvvetleri ve mülki idaredeki görevlilerinin yerine getirmesini sağlamaya çalışacaklarını anlatan Karaloğlu, "Bizim esas görevimiz siyasi partilerin siyasi faaliyetlerini özgür bir ortamda yerine getirebilmesi ortamını sağlamak. Diğer taraftan da seçmenlerimizin yine kendi iradelerini özgür bir şekilde her hangi bir baskı altında kalmadan gidip sandığa yansıtmak. Onun için biz seçim öncesi, seçim günü ve sonrasına yönelik tedbirlerimizi aldık, alıyoruz." şeklinde konuştu.

Bursa'da bundan önceki seçimlerde ciddi bir problem yaşanmadığına dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, şunları söyledi: "Bu seçimle ilgili de beklentimiz yine aynı şekilde siyasi partilerimizin karşılıklı anlayış ve hoşgörü çerçevesinde bu seçim dönemi ve kampanyasını tamamlayacağımız konusunda da ümidimiz var. Tabi yerel basına da bu konuda görevler düşüyor. Yerel basınımızda siyasi ortamı germeden, yumuşak bir şekilde siyasi partilerimizin mesajlarını halka doğru bir şekilde yansıttığında inşallah seçimi huzur içinde bir şölen ve bayram havasında Bursamızda tamamlarız diye temenni ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da seçim güvenliği masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER