Bursa'da teröre lanet yürüyüşünde ölenler isimleri ile anıldı

Bursa'da teröre lanet yürüyüşünde ölenler isimleri ile anıldı

Ankara'daki yaşanan bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirenler Bursa'da düzenlenen yürüyüş sonrasında isimleri okunarak anıldı.

Bombalı saldırı sonrasında greve giden sendikalar, Bursa'da protesto etkinliklerine devam ediyor. Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı nedeniyle ülke genelinde 2 günlük grev kararı alan Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri bugün de Bursa'da düzenlenen yürüyüşle saldırıyı lanetledi. Yürüyüşte yine hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sloganlarla tepki gösterildi.

Saaat 11.00'da Setbaşı Mahfel'de toplanan sendika üyeleri ve vatandaşlar, yürüyerek Heykel'e kadar geldi. Heykel'de ölenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından saldırıda hayatını kaybedenlerden bazılarının isimleri temsili olarak okunarak ölenler anıldı. Protesto etkinliği basın açıklamasının ardından tamamlandı.

HÜKÜMET VE ERDOĞAN'A TEPKİ

Setbaşı'ndan Heykel'e kadar sloganlar eşliğinde yürüyen grup, özellikle AK Parti hükümeti ve Erdoğan aleyhine slogan attı. 'Barış için gittik, katledildik, hesabını soracağız' yazılı pankartla yürüyen gruba CHP Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal ve diğer vatandaşlar da destek verdi.

Ellerinde patlama sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını karanfiller eşliğinde taşıyan grup, 'Direne direne kazanacağız', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Katil devlet hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'AKP savaş, halklar barış istiyor', 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Hırsız, katil Erdoğan', 'AKP mezara halk iktidara', 'İnadına barış, inadına kardeşlik', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'katil, faşist Erdoğan', 'Saray savaş halklar barış istiyor' şeklinde slogan attı.

Sloganlar eşliğinde Heykel'e gelen grup, burada Ankara'daki patlamaya getirilen basın yasağına tepki göstererek, bununla neyin gizlenmek istendiğini sordu. Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, ölenlerin isimlerinin bazıları temsili olarak okundu. Gruptakiler ise bu arada isimler okununca 'yaşıyor' diye karşılık verdi.

"MEYDAN ONLARIN DEĞİL BARIŞ İSTEYENLERİNDİR"

Yürüyüş sonunda düzenleme komitesi adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur, "Acımız da büyük öfkemiz de. Yasta değil, isyandayız. 10 Ekim'de Ankara'da barış için, kardeşlik için, emek için, demokrasi için silahlar sussun, analar ağlamasın demek için insanlığa dair tüm değerlerimiz için buluştuk. Yan yana, omuz omuzaydık. Yeni inmiştik otobüslerimizden, yeni çıkmıştık evlerimizden. İnsanlığa düşman, yaşama düşman emeğe düşman, barışa düşman olanlar halayımızın ortasında, dostlarımıza sarılarak aldılar yüzün üzerinde yoldaşımızı aramızdan. Sanmasınlar ki yıldık, sanmasınlar ki korktuk, sanmasınlar ki meydan onlarındır. Meydan bizimdir, barış isteyenlerin, demokrasi diyenlerin, meydan emek diyenlerindir." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da teröre lanet yürüyüşünde ölenler isimleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER