Bursa Kitap Fuarı yarın açılıyor


TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan Bursa 14. Kitap Fuarı, yarın kapılarını açıyor.

Fuarın basın toplantısı Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Celal, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Çağlayan'ın katılımıyla Almira Otel'de yapıldı.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Bursa Kitap Fuarı'na bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığını, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapılacağını söyledi. Kavukçuoğlu, fuara katılacak yazarlar arasında, İlber Ortaylı, Can Dündar, Ahmet Telli, Sibel Eraslan, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Tuna Kiremitçi, Emre Kongar, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Mustafa Armağan, Aret Vartanyan gibi pek çok yazar bulunduğunu ifade etti.

Kavukçuoğlu, sosyolojiye yaptığı önemli katkıları ile Cemil Meriç'in 100. Yaşı Bursa Kitap Fuarı'nda kutlanacağını dile getirdi.

"GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ ARTIRDIK"

Ankara'daki terör olayı nedeniyle fuarda güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirten TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü, kapı girişlerinde X-ray cihazlarının sayısı ile içeride görev yapacak sivil güvenlik personelinin sayısının arttığını vurguladı.

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Celal ise Bursa Kitap Fuarı'nın geçtiğimiz yıl 301 bin ziyaretçi ile İzmir'in ardından ikinci sıraya yükseldiğini söyledi. 2015 yılında 620 milyon 751 bin 618 kitap üretildiğini hatırlatan Celal, bir önceki yıla göre kitap adedi ve çeşidinde yüzde 10 artış yaşandığını ifade etti.

Bursa 14. Kitap Fuarı, 19-26 Mart 2016 tarihleri arasında 10.00-19.30, fuarın son günü olan 27 Mart 2016 tarihinde ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Kitap Fuarı yarın açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER