Bursa Orhangazi Üniversitesi dünyaya açılıyor


Bursa Orhangazi Üniversitesi, dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girmek adına önemli bir adım daha attı.

Irak Süleymaniye Politeknik Üniversitesi Rektörü Asst. Prof. Dr. Alan Faraydoon Ali ve beraberindeki heyet, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri'yi ziyaret etti.

İki üniversite arasında öğrenci, akademisyen ve araştırmacıların ortak çalışmalar yapmasını sağlamak ve değişim programlarını geliştirmek amacı ile iş birliği protokolü imzalandı.

BOÜ Rektörü Recep İleri, "Globalleşen dünyada farklı ülkelerdeki üniversitelerle işbirliği yapmak uluslararasılaşmak adına çok önemlidir. Bu anlamda daha fazla üniversiteyle iş birliği yapmak arzusundayız. Bu iş birlikleri sayesinde yapılan ortak projeler veya değişimlerle farklı kültürleri tanıma imkanı buluyorsunuz. Bu da dünyaya daha hızlı entegre olmanızı ve uluslararası arenada başarı grafiğinizi yükseltmenizi sağlıyor." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Alan Faraydoon Ali ise gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederken, "Bursa'ya ilk defa geliyorum. Burası çok güzel bir şehir. Bursa ve Türkiye'yle ilişkileri geliştirmek adına Türkiye'de farklı üniversitelerle iş birliği antlaşmaları yapmak istiyoruz. Bu kapsamda Bursa Orhangazi Üniversitesi'yle de bir protokol imzaladık. Burası gerçekten çok donanımlı ve güzel bir üniversite." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Orhangazi Üniversitesi dünyaya açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER