Bursa Tabip Odası: Kravat takanlar iyi halden serbest kalınca şiddet arttı


Bursa Tabip Odası kravat takıp önünü ilikleyenlerin iyi hal indirimi aldığımı ülkemizde şiddetin sonlandırılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Samsun'da görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aynur Dağdemir'in sağlıktaki şiddetin son kurbanı olduğuna vurgu yapan Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu, "Dr. Aynur Dağdemir'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. İçimiz kan ağlıyor. Nefretimiz büyük, acımız sonsuz." ifadesini kullandı.

Türkiye'de şiddetin alıp yürüdüğüne vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Faillerin hakim karşısında kravat takıp, önünü ilikledi diye iyi halden serbest bırakıldığı bir ortamda hekime ve sağlık personeline olan saldırılara katliamlara bir yenisi daha eklendi. İnsanlara sağlıklarını verebilmek için kurulan sağlık kuruluşları güvensiz, isteyenin eline bıçak, belinde silahla girebildiği yerler haline geldi."

Sağlıkta dönüşüm programı ile herşeyin rant ve para, değerlendirme kriterinin ise cirolar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kendi personelini, hekimini koruyamayan, alınması gereken önlemleri lüzumsuz gören bu konuda masraf etmekten kaçınan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu güne kadar gecesini gündüzüne katarak hastalara şifa vermeye çalışan meslektaşlarımız adına Dr. Aynur Dağdemir'in anısı önünde saygıyla eğiliyor, sevenlerine, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına baş sağlığı diliyoruz." denildi.
Kravat-takanlar-iyi-halden-serbest-kalinca-siddet-artti-1946056.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Tabip Odası: Kravat takanlar iyi halden serbest kalınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER