"Türkiye'de 10 bebekten biri prematüre doğuyor"


Bursa'da, özel bir hastanede dünyaya gelen prematüre bebekler, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Türkiye'de her 10 bebekten birinin prematüre doğduğu belirtildi.

Doruk Yıldırım Hastanesi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, önlenemeyen erken doğumların sonucunda prematüre şekilde dünyaya gözlerini açan bebeklerin kaliteli bir hayata kavuşması için bu tarz etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de her yıl 150 bin bebeğin prematüre olarak dünyaya geldiğini hatırlatan Dr. Mustafa Esgin, "Türkiye'de her 10 bebekten 1'i prematüre doğuyor. Bu rakam Bursa'da yüzde 10 seviyelerinde. Sayısı hiç de azımsanmayacak olan bu yavrularımızın hayata bir sıfır yenik başlamış olduklarını kesinlikle unutmayalım ki, onların kaliteli bir yaşama kavuşması için elimizden geleni yapalım." dedi.

Prematüre bebeklerin kesinlikle tam donanımlı ünitelerde tedavi olmaları gerektiğinin altını çizen Doruk Sağlık Grubu Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu ise, "Günümüzde prematüre bebeklerin yaşama şansı sağlık alanında yaşanan gelişmelere bağlı olarak artmış durumda. Dolayısıyla bu bebeklerin son derece donanımlı hastanelerde tedavi olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Mutlu, prematüre bebeklerin tedavisinde, doktorların hemşirelerin hasta ailesinin çok iyi bir ekip olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Doruk Sağlık Grubu'nda hayata gözlerini açan prematüre bebekler, aileleri, doktorlar ve hemşireler birlikte pasta keserek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye'de 10 bebekten biri prematüre doğuyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER