Naci Koru: Uluslararası dayanışmanın olmaması Suriye krizini kötüleştiriyor


Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Suriye krizinde uluslararası toplumda dayanışma eksikliği olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulu'nda mülteci krizi ile ilgili toplantıya katılan Naci Koru, Türkiye'nin bir komşu ülke olarak Suriye'deki trajediden derinden etkilendiğini söyledi. Koru, "Tüm zorluklara rağmen tüm Suriyeliler için açık kapı politikasını sürdüreceğiz." dedi.

Uluslararası toplumdaki dayanışma eksikliğini Suriye'deki krizi daha da kötüleştirdiğini ifade eden Koru, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük insani trajedi ile karşı karşıyayız. Sorumluluğumuzla yüzleşmeli ve bu yükü paylaşmalıyız." dedi.

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi ise Avrupa'ya giden mültecilerin sadece yüzde 20'sinin Suriyeli olduğunu öne sürdü. Caferi, göçün sebepleri arasında, 'İsrail'in Arap topraklarını işgali, Irak'ın işgal edilmesi ve Libya gibi bölge ülkelerine saldırılar ve dış müdahaleler ile ambargoları' saydı. Caferi, uluslararası toplumdan 'Suriye'nin iç işlerine karışmamalarını' istedi. Caferi, mülteci akınından sadece Suriye'yi sorumlu tutuğu iddiasıyla Türkiye'yi de eleştirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres de evlerini terk etmek zorunda kalanlara kaynak sıkıntısı sebebiyle yeterince yardım ulaştıramadıklarından yakındı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da terör saldırılarının ardından özellikle Müslüman mültecilere karşı yersiz şüpheler oluşmasından endişe duyduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Naci Koru: Uluslararası dayanışmanın olmaması Suriye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER