Bursalı dağcılar Fas'ta tırmanacak


Bursa'da Uludağ'ın zirvesinden Kuzey Afrika'da yer alan Atlas Dağlarının zirvesine 'İki Kıta Tek Yürek' sloganıyla kıtalararası sevgi köprüsü ve dostluk taşımak için faaliyet planlayan Bursa merkezli Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü, rotayı Fas'a çevirdi.

Ülkemizde başta Uludağ ve Ağrı dağları olmak üzere çok sayıda tırmanışa imza atan grup, Gürcistan'daki 5 bin 047 metrelik Kazbek'e de tırmanmıştı. Doğa ve çevre konusunda duyarlılığı öncelik alan üyelerden oluşan grubun Fas'taki mihmandarlığını, bu ülkede yaşamını sürdüren Türk dağcı Baki Akkuş yürütecek.

17-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Fas yolculuğunun son hazırlıklarını gözden geçiren 24 kişilik dağcı grubunun ekip lideri dernek başkanı Mehmet Fahir Denizman, Jebel Toubkal tırmanışına ilişkin kamuoyuna da bilgi verdi.

Resmi tırmanışla Toubkal zirvesine çıkacak ilk Türk dağcılar olacaklarını ve bunun onurunu taşıyacaklarını belirten Denizman, Jebel Toubkal'ın Kuzey Afrika'da yer alan 2 bin 400 km uzunluğundaki Atlas Sıradağlarının en yüksek noktası olduğunu kaydetti.
Denizman şunları söyledi: "Dernek üyelerimizle birlikte her hafta sağlıklı doğa yürüyüşleri, dağcılık faaliyetleri, kamplar düzenliyoruz. Avrupa'nın ve ülkemizin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na 16 arkadaşımızla birlikte tırmanarak önemli bir başarıya da imza atmıştık. Grubumuz Gürcistan – Kazbek Dağı' na yine 16 üyesiyle birlikte zirve tırmanışı yapmayı başarmıştır. Bu kez Jebel Toubkal tırmanışı için 24 kişilik ekibimizle Fas'a doğru yola çıkıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Bursalı dağcılar Fas'ta tırmanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER