Bursalı Hakkı'ya Suriyeli gelin


Suriyeli mülteciler başta olmak üzere Bursa'daki yardıma muhtaç ailelere yardımlarıyla adından söz ettiren Kalbi Selim Derneği, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Bursa'ya gelen Alhabool ailesinin kızları Ala Alhabool ile Bursalı Hakkı Peker'i evlendirdi.

Genç çiftin evinin tüm eşyalarını hayır sahipleri aracılığı ile alındı. Suriyeli yetimleri ve mültecilerin yanı sıra Bursa'da yardıma muhtaç ailelere yardımlarıyla kalpleri kazanan Kalbi Selim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, dil, din, mezhep, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese yardım elini uzattıklarını ifade etti. İpekçioğulları, kafalarda soru işareti uyandırmadan, açık ve şeffaf bir şekilde yardıma muhtaç olan insanlara el uzatıp yardımına koştuklarını belirterek, "Hemşerimiz Hakkı, Suriyeli Ala'yı görüp beğenmiş, ancak maddi durumu iki tarafından müsait olmadığı için sıkıntı yaşıyorlarmış. Bizim böyle bir adımdan haberimiz oldu, araştırmalarımızı yaptık. Kendilerine maddi olarak yardımda bulunduk. Mutluluklarına ortak olduk. Evleri için gerekli tüm eşyayı, hayır sahipleri vasıtasıyla karşıladık. Paylaşılmayan hiç bir şey bize ait değil. Neyi paylaşabiliyorsak o bize aittir. Artık bizim Suriyeli gelinimiz oldu. Sınırlar arası gönül köprüsüne şahitlik ettik." dedi.

Damat Hakkı Peker, hayır sahiplerine teşekkür etti. Törene, Suriyeli gelin Ala'nın yakınları ve damat tarafından çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bursalı Hakkı'ya Suriyeli gelin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER