BUSKİ: Sudaki kokunun sebebi havadaki ısı değişimi


Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya mecraları ve bazı internet haber sitelerinde Bursa'da şehir merkezindeki bazı yerleşim birimlerinde çeşmeden akan suyun bulunıklığı ve kokusu ile ilgili çıkan yayınlar üzerine yazılı açıklamada bulundu.

BUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, BUSKİ ekiplerinin şikayet noktalarından aldıkları numunelerin bakteriyolojik ve mikrobiyolojik tahlilleri ile analizleri neticesinde suyun içilmesinde insan sağlığına herhangi zararlı bir unsurun rastlanılmadığına işaret edilerek, "BUSKİ Alo 185 Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarlar, dikkatle değerlendirilmektedir. Sorunun, basınç farklılığı ve son bir haftadaki ani ısı değişiminden kaynaklanan dalgalanmalar nedeniyle meydana geldiği kanaatine varılmıştır. Rahatsız edici bu durumun giderilmesi ile ilgili bütün ekiplerimiz yerinde teyakkuz halindeler. Ekiplerimiz, gerek tahliye vanaları gerekse yangın hidratları ile yerinde deşarj işlemleri yapmak suretiyle, sorunun çözümü yönünde gayret sarf edilmiştir." denildi.

Açıklamada ayrıca, Bursa'daki bütün hastane yönetimleriyle görüşüldüğü, bunun neticesinde suya bağlı olarak herhangi bir hasta müracaatı ve bir hastalık vakıasının olmadığının da tespit edildiğine dikkat çekildi. Bununla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmelerde içme suyu ile ilgili herhangi bir vakıa tespitine rastlanılmadığı bilgisine de yer verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber BUSKİ: Sudaki kokunun sebebi havadaki ısı değişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER