Büyük Birlik Partisi'nden 'tahliye kararı' açıklaması

Hidayet Karaca ve tutuklu polislerin tahliye kararının uygulanmamasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Büyük Birlik Partisi'nden 'tahliye kararı' açıklaması

Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler hakkında mahkeme tahliye kararı verdi. Bu kararı uygulamayanların açıkça hukuku çiğnemesi hem sosyal medya ve akademisyenler hem de siyasiler ve hukukçular tarafından şiddetle kınandı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) 'herkesi akl-ı selime davet ederken siyaset kurumları ve sarayın yargıdan elinin çekmesi gerektiğinin' altını çizerken bütün bu olanların 'sivil bir darbenin ayak sesleri olduğunu' da belirtti. BBP adına açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal şu ifadelere yer verdi:

"Herkesi akl-ı selime davet ediyorum. Siyaset kurumları ve Saray yargıdan elini çekmelidir.

Mahkeme kararlarını analiz etmek görüş ve düşünce belirtmek herkesin hakkı olabilir ama mahkeme kararlarına uymak ve uygulamak Anayasa emridir. Yok eğer birileri Anayasayı askıya alıp yargı kararlarını yok hükmünde sayıyorsa bu zaten başka bir anlamı ile sivil bir darbenin ayak sesleridir.

32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı uygulamamak Sulh Ceza Hakimlikleri'nin niçin tahsis edildiğini ve fonksiyonlarını gün gibi ortaya koymaktadır.

Yargı bozulan sistemi âdil olarak tanzim eder. Eğer yargı da bozulursa ve taraflaşırsa bu kaosa götürür, kamplaşmaya götürür. Herkes kendi hakkını kendi yöntemleri ile aramaya ve almaya çalışır. Biz bunları 12 Eylül öncesi gördük.Yargı kamplaşmıştı, polis kamplaşmıştı, eğitim kamplaşmıştı sonra millet kamplaştı ve sonucunda ise darbe ile karşı karşıya kaldık.

Bugün tutukluluk hallerinin kaldırılması için verilen mahkeme kararına rağmen haklarını yine hukuk içinde arayan bu insanların yerinde o bildiğimiz malum çevreler olsaydı meydanları savaş alanına çevirirlerdi. Allah'tan her şeye rağmen hukuka ve yargıya inanan bu insanlar sükuneti elden bırakmıyor.

Milletimiz HSYK'ya bakınca siyasi bir duruş görmeye başladı. HSYK bu görüntüyü vermekten vazgeçmelidir.

Yargı kararları seçim meydanlarında bir grubu veya bir kişiyi kötülemek ve oradan siyasi bir nema elde etmek aracı olarak kullanılmamalıdır. Yargı kararlarını siyasi bir malzeme haline getirmek bunu yapanlar dahil hiç kimseye bir fayda getirmez. Sandık sonuçları tek başına âdaleti tesis etmez; hele sandığın âdil olmadığı bir seçim sisteminde asla etmez.

Yargının referansı sandık değil hukuk ve Anayasadır."


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Büyük Birlik Partisi'nden 'tahliye kararı' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER