Çağrı merkezi operasyonunda beş tutuklama


İzmir'de düzenlenen operasyonda, kurdukları çağrı merkezi ofisleriyle vatandaşları dolandırarak vurgun yaptığı iddia edilen 105 kişiden beşi mahkemece tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çağrı merkezleri üzerinden çok sayıda kişinin dolandırıldığı şikayetleri üzerine harekete geçti. Zanlıların, çağrı merkezi aracılığıyla ulaştıkları vatandaşlara, "Hayat sigortası yaptırmışsınız. Ödemelerinizdeki aksaklıktan dolayı hakkınızda icra takibi başlatılacak." diyerek, kredi kartlarından para çektiği öğrenildi. Uzun soluklu teknik ve fiziki takibin ardından geçen salı günü operasyon düzenlendi. Dört adrese düzenlenen operasyonda 110 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen 150 masaüstü ve 50 dizüstü bilgisayara, incelenmek üzere el koyuldu. Şüphelilerin, kurdukları çağrı merkezi aracılığıyla yüzlerce kişiyi, "sağlık sigortası yaptıkları, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında oldukları, GSS şirketinin avukatı oldukları, borçları bulunduğu, ücretsiz check up kazandıkları" gibi yalanlarla dolandırdığı belirlendi.

Banka ve posta havale işlemlerini araştıran polis, şu ana kadar 200 kişinin ismini tespit etti. Zanlıların hesaplarında, 15 milyon liralık hareket saptandı. Bu arada onlarca bilgisayardaki harddisklerin kayıtlarının incelemesinin devam ettiği, mağdur sayısının binleri bulabileceği belirtildi. Dördünün yaşı 18'den küçük 105 zanlı, sorguları tamamlanarak dün sabah adliyeye sevk edildi. Zanlıların savcılıktaki ifadesi tamamlandıktan sonra 15'i serbest bırakılırken 95'i, tutuklamaı talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bunlardan beşi tutuklandı, 10'u adli kontrol şartıyla, diğerleri ise serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Çağrı merkezi operasyonunda beş tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER