Çaldıkları otomobilleri satamadan yakalandılar

Çaldıkları otomobilleri satamadan yakalandılar

İstanbul merkezli 5 ilden kamyonet tarzı otomobiller çalarak fiyatının çok altında küçük illerde, satmaya çalıştığı iddia edilen 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul'da otomobil hırsızlığına ilişkin yapılan şikayetlerin üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemelerde bazı şüphelilerin isimlerine ulaşan polis, bu kişilerin telefon trafiğini incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda 11 kişilik oto hırsızlık şebekesine ulaşan polis, hırsızlık olaylarının İstanbul merkezli, Adana, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ'da da gerçekleştirildiğini belirledi.

Şüphelilerin, bu illerden kamyonet tarzı piyasa değeri 15,20 bin lira olan otomobilleri çaldıkları tespit edildi. Polis, çaldıkları otomobilleri Adana ve Antep bölgesinde köy ve kasabalarda küçük yerleşim bölgelerinde bin 500 lira ile 3 bin lira arasında değişen fiyatlara müşteri arayan 11 şüpheliyi otomobilleri ellerinden çıkaramadan yakalayarak gözaltına aldı. Bu kişilerin çaldıkları 16 otomobile de el konularak Kağıthane'de bulunan yediemin otoparkına çekildi.

11 Kişilik şebekenin lideri olduğu iddia edilen Serkan İ.'nin incelemesinde daha önceden oto hırsızlığı suçlamasıyla 6 ayrı polis kaydı olduğu belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çaldıkları otomobilleri satamadan yakalandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER