Cameron-Sisi görüşmesi askıya alınan uçuş kararının gölgesinde başladı


İngiltere Başbakanı David Cameron, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile yapacağı görüşme öncesi basın toplantısı düzenledi. Cameron, Şarm El Şeyh kentinden Ada'ya askıya alınan uçuşlar sebebiyle mahsur kalan İngiliz turistlerin ülkeye getirilmesinin 'biraz zaman' alabileceğini açıkladı.

İngiliz Başbakan, "Burada aldığım karar, öncelikle kendi vatandaşlarımı ilgilendiriyor. Kendi vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize ulaşabilmesi için ilk olarak oradaki havaalanının güvenliğinden emin olmalıyız." dedi.

İngiliz Başbakan ayrıca, Cumartesi günü Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağının bombayla düşürülme ihtimalinin yüksek olduğunu doğruladı. Cameron, "Uçağın bombalı bir terör saldırısı sonucu düşürüldüğü kesin değil ancak olasılığı oldukça yüksek. Mısır'da soruşturma halen devam ediyor. Öncelikle soruşturma sonucunu görmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Birleşik Krallık güvenlik uzmanları, Şarm El Şeyh kentinde mahsur kalan İngiliz turistlerin geri getirebilmesi için Mısırlı yetkililerle çalışıldığını açıkladı. İngiliz Monarch Havayolları ise Cuma gününden itibaren 'yardım seferleri'nin başlatılacağını duyurdu. Mısır'da yaklaşık 20 bin İngiliz turist olduğu öğrenildi.

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden St. Petersburg kentine giden Rus Kogalymavia Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçağı, geçtiğimiz Cumartesi günü havalandıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası'na düşmüştü. Düşen uçakta 224 kişi hayatını kaybetmişti. Sabah saatlerinde Amerikalı ve İngiliz istihbarat yetkilileri, uçağın bombayla düşürülmüş olma olasılığının yüksek olduğunu açıklamış, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Şarm El Şeyh kentinden Ada'ya gidecek tüm uçuşların askıya alındığını duyurmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Cameron-Sisi görüşmesi askıya alınan uçuş kararının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER