Saraybosna'da, 'Kapsayıcı Eğitim İçin Bölgesel Yardım Konferansı'

Saraybosna'da, 'Kapsayıcı Eğitim İçin Bölgesel Yardım Konferansı'

Balkanlar'daki 7 ülkeyi içine alan ve yaklaşık 3 senedir sürdürülen "Kapsayıcı Bir Eğitim İçin Bölgesel Yardım" projesinin son konferansı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapıldı.

Avrupa Konseyi projeleri çatısında 2013 yılında başlatılan çalışma, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ, Sırbistan ve Kosovo'yı kapsıyor. Projenin amacı; bölgedeki mevcut sosyal ve etnik farklılıkları ortaya koyarak, elde edilebilecek faydaları kullanarak bölgedeki tüm halklara kapsayıcı bir eğitim sağlamak.

Konferansta konuşan Avrupa Konseyi Eğitim Departmanı Temsilcisi Sarah Keating, "Proje vasıtasıyla geleceğimiz olan çocukların arasındaki bariyerleri yıkmayı amaçladık. Onlara ve proje kapsamında partnerlerimize yani aileler, okul idarecileri ve devlet yetkililerine farklılıkların aslında zenginlik olduğunu anlatmak istedik." dedi.

Proje kapsamında 49 pilot okul seçildi. Bu okullarda yaklaşık 235 öğretmenle koordineli çalışıldığı belirtildi. Proje neticesinde farklı ülkelerde okula gitmeyen çocukların eğitim hayatına kazandırıldığı ifade edildi. Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı tarafından tertip edilen konferans, Bosna Hersek Parlamentosu'nda gerçekleştirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Saraybosna'da, 'Kapsayıcı Eğitim İçin Bölgesel Yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER