Caminin ses sisteminin çalınma anı güvenlik kamerasında


Ankara'da bir camiye giren şahıs caminin ses sistemini çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay Altındağ Zübeyde Hanım Mahallesi İskitler Merkez Camii'nde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. İkindi namazından sonra cemaatin olmadığı bir sırada camiye giren şahıs, ses sistemini çaldı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde şahıs camiye giriyor ve içeride gözlem yaptıktan sonra sırtındaki siyah çantayla cihazın bulunduğu yere yöneliyor. Bir süre sonra hızlı bir refleksle sistemi bulunduğu yerden söküp bir köşeye çekilerek çantasına koyuyor. Daha sonra da hiçbir şey olmamış gibi de yoluna devam ediyor.

Bayram arefesinde gerçekleşen hırsızlıktan dolayı mağdur olduklarını dile getiren cami imamı Nizamettin Dural, "İkindi namazını kıldıktan sonra dışarı çıktık akşam namazına geldik. Tam bayram arefesinde. Akşam namazını kıldıracağız cihazımız ortadan gitmiş. Gerçekten çok feci bir şekilde mağdur olduk." dedi. İki katlı camide bayram namazı öncesi sıkıntı yaşanmaması için yedek cihazı bulup kurduklarını aktaran imam Dural, "Şuanda da cihazımızı ayarladık ve yarın inşallah cemaatimizi mağdur etmeyeceğiz. Görüntüye de baktık genç çocuklar. Yani bunlara en azından gereken cezanın verilmesi ve ondan sonra tekrar bu hatayı işlememesi için yetkililerimizin bu suçluları bulup cezalarını vermesini istiyoruz." dedi.

Çalınan cihazın yerine Bayram Namazı'nda vatandaşın mağdur olmaması için zor da olsa yedek cihaz bulundu ve sorun geçici olarak halledildi. Polis ekipleri şahsı yakalamak için inceleme başlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Caminin ses sisteminin çalınma anı güvenlik kamerasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER