Çanakkale Çadır Müzes'ni günlük 6 bin kişi ziyaret ediyor


Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle açılan Çanakkale 1915 Seddülbahir Çadır Müzesi'ni günlük 6 bin kişi ziyaret ediyor. Uzun kuyrukların oluştuğu ve 5 gündür ziyaretçi kabul eden Çanakkale Çadır Müzesi'ni şuana kadar 30 bin kişi gezdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'na kurulan Çanakkale 1915 Seddülbahir Çadır Müzesi'ne Kayserililer yoğun ilgi gösterdi. 18 Mart günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı'na kurulan 7'den 77'ye ziyaretçilerin akın ettiği Çanakkale Çadır Müzesi'nde, Çanakkale Savaşı ve savaştaki şehitlerin hatıraları önünde uzun kuyruklar oluştu. Çanakkale'de hayatını kaybeden Mehmetçiklerin anılarını, malzeme ve görsellerini yeni nesil ile buluşturan Çanakkale Çadırı'nda Türk, İngiliz, Anzak ve Fransız askerinin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, el bombaları, top mermileri, mermiler, asker çizmeleri, çarıkları, mataralar, kılıç, kasatura ve mermiler bulunuyor.

Çadır müzesi yetkilileri, kapı girişinde ziyaret için gelenlerle ilgili istatistik tutulduğunu ve günlük 6 bini aşkın insanın, müzeyi ziyaret ettiklerini açıkladı. Beş günlük süreçte de ziyaretçi sayısının 30 bini aştığını belirten yetkililer, iki gün daha açık kalacak olan müzeyi en az 50 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyor.

Müzeyi gezen vatandaşların en çok duygulandıkları ve tepki gösterdikleri stant ise İngilizlerin kullandığı ve savaş suçu sayılan siyanürlü yıldızlar oldu. Görevliler tarafından siyanürlü yıldızın ne olduğunun anlatılmasıyla birlikte vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Bir vatandaş, İngilizlerin savaş sırasında her yola başvurmasına tepki göstererek, "Çanakkale'de çarıkla mücadele eden dedelerimiz için düşmanın ne tuzaklar hazırladıklarını görünce duygulanıyoruz. Onların Çanakkale cephesinde mertçe yiğitçe çarpıştıklarını biliyoruz. Ama düşman askerinin buna cesaret edemediklerini buradaki savaş malzemelerini görünce daha iyi anlıyoruz." diye konuştu.

Müzeyi gezenler ise çıkışta oluşturulan Çanakkale Anı Defteri'ne duygularını yazıyor. Müze iki gün daha açık kalacak. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale Çadır Müzes'ni günlük 6 bin kişi ziyaret ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER