'Çanakkale Şehitleri' anma etkinlikleri


Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM), Gençlik Merkezi ve gönüllü gençler 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile 'Şehit Aileleri ve Gönüllü Gençlik Projesi' kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ

Gençlik Merkezi ve gönüllü gençler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile şehit ailelerine ziyaret gerçekleştirildi. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençler şehitlerin ailelerine şehitlerin tabloları, Türk bayrağı ve KuranKerim takdim edildi. Şehit aileleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, özellikle gençlerin kendilerini unutmamış olmalarından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Ziyarete Gençlik Merkezi liderleri, gönüllü gençler ve Şehit Aileleri Derneği yetkilileri katıldı.

'ÇANAKKALE SAVAŞINDA KIRŞEHİR'DE BİR EV' TİYATRO GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Şehit Aileleri ve Gönüllü Gençlik Projesi dâhilinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda tiyatro gösterisi düzenlendi. Tiyatro oyuncusu Sait Sargın'ın yazıp yönettiği ve oyunculuğunu sergilediği 'Çanakkale Savaşında Kırşehir'de Bir Ev' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Sahnelenen tiyatro oyunu Çanakkale şehitleri ruhları için Kur'an'ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından başladı. Oyundaki diyaloglar seyircilerin duygusal anlar yaşamalarına neden oldu. Tiyatro oyuna Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir milletvekilleri, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.Tiyatro oyununa Kırşehirliler ve gençler kötü hava koşullarına rağmen yoğun ilgi gösterdi.

GENÇLER SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

'Güneşi Uyandır' faaliyeti kapsamında gençler sabah namazında buluştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 81 İl de 'Güneşi Uyandır' faaliyeti kapsamında gençler, Kırşehir Ahmet Yesevi Camii'nde kılınan sabah namazında buluştu. Cami görevlisi tarafından cemaate ve gençlere kısaca Kuran'ı Kerim sohbet dersi yapıldı. Etkinlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla mevlid-i şerif düzenlendi. Şehitler için dualar edildi.

Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Kaya, Gençlik Liderleri, çok sayıda gönüllü genç ve cami cemaati katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Çanakkale Şehitleri' anma etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER