Çanakkale şehitleri Manisa'da da anıldı


MANİSA (CİHAN)- Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Manisa'da da bir tören düzenlendi. Manisa Garnizon Şehitliği'ndeki törene Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan, askeri erkân, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Şehitliğe çelenkler koyuldu, saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. Ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mesajı okundu.

Manisa Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü için canlarını feda eden, yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanında şehitlik elbiseleri bile çıkarılmadan, bilinmeyen yerlerde, kefensiz, mezar taşı dahi olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman asker şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Aynı zamanda ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için hayatlarını feda eden, yüreği pek şehit polislerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz." dedi.

Şehitlik defterini imzalayan Vali Bektaş ise şunları yazdı: "Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 100 yıl geçti. Çanakkale şehitleri, var olma iradesini sağladılar. Bu aziz şehitlerimize, milletimiz var oldukça şükran ve minnet borcumuz devam edecektir. Bu vesileyle şehitlerimize ve gazilerimize millet ve şükranlarımızı arz ediyoruz."

Ardından Bektaş ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından önce Garnizon Şehitliği, ardından Polis Şehitliği ziyaret edilerek, mezarlara karanfil koyuldu. CİHAN
<< Önceki Haber Çanakkale şehitleri Manisa'da da anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER