Çankaya Evleri'ne kayıtlar sona yaklaştı

Çankaya Evleri'ne kayıtlar sona yaklaştı

Çankaya Belediyesi'nin vatandaşların hem hobi hem de meslek edindirme amaçlı 2015-2016 dönemi kurs kayıtlarının sona ermesine kısa bir süre kaldı. Belediye'nin ücretsiz olarak sunduğu olanaklardan yararlanmak isteyen vatandaşlar, kayıtlar sona ermeden başvurularını yapabilirler. 21 Çankaya Evi'nde devam eden kayıtlarda, bu yıl ilk kez yapılacak kurslar da var. Yılda 7 binden fazla vatandaşa verilen ücretsiz kurs hizmetleri arasında, emlak danışmanlığı, web tasarımı, auto-cad operatörlüğü, grafik tasarımı, bilgisayar destekli 3D grafik tasarımı, kasiyerlik, çocuk bakım elemanlığı, bilgisayarlı muhasebe gibi meslek edindirme kursları yer alıyor.

BELEDİYE, İŞSİZLİĞE ÇARE OLUYOR

Ankara'nın her yerinden başvuruda bulunulabilecek Çankaya Evleri'nde, işaret dili eğitiminden kağıt rölyef ve dijital fotoğrafçılığa, heykelden dans ve müzik kurslarına, sağlıklı beslenme eğitiminden, engelli bireylere yaklaşım eğitimine kadar 97 farklı alanda eğitim veriliyor. Eğitim çeşitliliğine, Milli Eğitim Bakanlığı´nın hayat boyu öğrenme programlarından farklı alanlardaki kurslarını dahil eden Belediye, meslek edindirmeye yönelik kursları da ücretsiz veriyor. Çankaya Evlerinde, emlak danışmanlığı, web tasarımı, auto-cad operatörlüğü, grafik tasarımı, bilgisayar destekli 3D grafik tasarımı, kasiyerlik, çocuk bakım elemanlığı, bilgisayarlı muhasebe dersleri alma imkanı bulacak vatandaşlar, eğitimleri sayesinde iş bulma fırsatı da yakalamış olacaklar.

DEV EĞİTİM KADROSU

Çankaya Evleri'nde 97 branşta yılda 7 bini aşkın kişiye ulaşan eğitimler, belediyenin eğitmenleri, Çankaya Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri ve gönüllü eğitmenlerce veriliyor. 125 öğretmen ve 70 personel ile hizmet veren Çankaya Evleri kurslarına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, hiçbir ücret ödemeden, ilçe genelindeki 21 Çankaya Evi'nden herhangi birine başvurabilirler. Vatandaşlar ayrıca 458 89 00/1829 ve 458 89 00/1821 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Evleri'ne kayıtlar sona yaklaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER