Çankaya'nın asfaltı Yakupabdal'da üretiliyor


Çankaya Belediyesi, Yakupabdal'da bulunan asfalt üretim tesisleri ile kendi asfaltını üretiyor. Çankaya sokaklarına serilen 170 bin ton asfaltın büyük bölümü, Yakupabdal Mahallesi'nde 43 dönüm arazi üzerinde kurulu olan ve 2012 yılından bu yana ilçenin asfalt ihtiyacının karşılandığı üretim tesisinde üretildi.

Asfalt Plenti'nde sıcak asfaltı hazırlayan makinelerin yanı sıra 600-700 ton asfalt serebilme kapasitesine sahip asfalt kaplama araçları, 11 ton asfalt kapasiteli 2 asfalt tamir aracı ve 6 ton asfalt kapasiteli acil asfalt araçları ile tam kaplama, renkli desenli asfalt kaldırım, yama ve onarım çalışmaları da aralıksız sürüyor.

ÇANKAYA ASFALTI ÇED RAPORUNA UYGUN ÜRETİYOR

Çankaya Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna uygun filtrasyon özelliği ile de çevreye duyarlı üretim anlayışı ile ön plana çıkıyor.

Hava şartlarının asfalt serimine uygun olmasıyla, yıllık 200 bin ton asfalt serimi hedefine adım adım yaklaşan Çankaya Belediyesi ekipleri, saatte 40 ton asfalt üretme kapasitesine sahip Asfalt Plenti'nde bir yandan yıllık hedefi tutturmaya çalışıyor bir yandan da ilçede asfaltsız sokak bırakmamaya çaba gösteriyorlar.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'nın asfaltı Yakupabdal'da üretiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER